nedjelja, 01.01.2012.

Posjet DDR muzeju / BERLIN

Image and video hosting by TinyPic

DDR muzej jedan je od najposjećenijih muzeja u Berlinu. Specifičnim i jedinstvenim sadržajima interaktivno prikazuje nekadašnji život u Njemačko demokratskoj republici.
Muzej ne prikazuje samo zločine državne sigurnosti ili granice obrane Berliniskog zida već se prvenstveno koncentrira na svakidašnji život u državi.
Koncept interaktivnosti dodatno ga čini zanimljivim. Iskustvo interaktivnih sadržaja koji bi se mogli nazvati dodirom povijesti nominirali su ga za nagradu Europskog muzeja godine.

Image and video hosting by TinyPic
Otvorena ladica u kojoj se nalaze proizvodi NDR-a

Sudjelovanje u ovoj izložbi na način da sam otvarala ladice, vrata, sjedala u automobile, izvlačila garderobu iz ormara dodatno su osnažile vjerodostojnost. Doticaj sa opipljivim materijama dočarao mi je nedavnu povijest koja se često prikazivala onakvom kakvom uistinu nije.

Image and video hosting by TinyPic
Ormar

Dakako veliki utjecaj krivoj slici imali su mediji u NDR-u. Cenzurirani, subjektivni priklanjali su se sovjetskoj diktatorskoj vlasti.

Image and video hosting by TinyPic
Novine u NDR-u

Gledati televizor u autentičnom DDR dnenvom boravku, prekopavanje ladica, miris začina u kuhinji, dokumentarci za posjetitelje, interaktivno učenje čirilice te najvažnije informacije za svaku istočno njemačku temu samo su dio cijelog paketa.

Činjenica kojom se ovaj muzej ponosi je da ne prima nikakve javne naknade već se isljučivo financira od naknade ulaza posjetitelja. Karta za odličan provod u ovome muzeju zaista je niska. Cijena od 30 kuna odnosno 4 eura dodatan su razlog dugačkih redova ispred muzeja.

Image and video hosting by TinyPic
Red ispred DDR muzeja

Svakako bi preporučala svakome tko se nađe u Berlinu da posjeti ovaj muzej. Istinski prikaz političke, socijalne, vjerske i kulturne baštine utjecat će na moje daljnje sagledavanje tog dijela povijesti.

Image and video hosting by TinyPic
Karta za muzej

- 19:30 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2012  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Siječanj 2012 (2)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

AP_UP inside

"Stay hungry, stay foolish."
Steve Jobs

"The question isn't who is going to let me; is who is going to stop me?"
Ayn Rand

"People create their own questions because they are afraid to look straight. All you have to do is look straight and see the road, and when you see it, don't sit looking at it- just walk!"
Ayn Rand



Free Web Site Counter
Free Web Site Counter
Counter