utorak, 13.12.2011.

UTJECAJ (NE) ULASKA U EU NA HRVATSKO GOSPODARSTVO



Udruga građana "Incijativa za slobodu, toleranciju i nacionalnu afirmaciju" u sklopu niza od sedam tribina "EU- argumenti za i protiv" jučer 12. prosinca održala je raspravu o utjecaju (ne) ulaska u EU na hrvatsko gospodarstvo. Tribina se održala u kongresnoj dvorani Studentskog doma "Cvjetno naselje".
Gosti tribine bili su Davor Perkov iz Visoke poslovne škole Libertas, Zoram Aralica iz Ekonomskog insituta i MIslav Žitko aktivist, modereator rasprave bio je Marko Jurčić.

Oduševljeni brojem pristiglih ljudi na tribinu započela je diskusija na teme: pozitivnih gospodarskih učinaka ulaska u EU, rizici i opasnosti koje čekaju Republiku Hrvatsku prilikom ulaska u EU, mogućnosti neulaska u EU - ekonomski efekti takve referendumske odluke, tržišno natjecanje gospodarstva u EU koje nas točno promjene očekuju te na kojoj smo trenutnoj razini pripremljenosti. Institucionalna pripremljenost RH na gopodarskom planu , alternativa ulasku- gospodraski opstanak, mogućnost samostalnog pokretanja posrnule proizvodnje, EU fondovi - njihov utjecaj na gospodarski razvoj, Eurozona, budućnost Eurozone te utjecaj eurozone na Republiku Hrvatsku.

Image and video hosting by TinyPic
Gosti tribine

Prisustvovajući diskusiji u potpunosti se nisam slagala sa svime izrečenim. Ipak kao student političkih znanosti imam otvorenije gledište na tematiku. U konačnici slušala sam i adekvatne kolegije koji su mi otvorili i percepciju.
Činjenica je da svatko ima svoje mišljenje i kao takvo ima pravo na njega. Iritirajuće je kada se poneki govornici razbacuju samo finim riječima pritom ne oblikujući nikakav afirmativni ili neafirmativni odgovor. Također izgovoreni nepotpuni odgovori kao i informacije.



Izjava koja me ponajviše istovremeno iznenadila i šokirala bila je Zorana Aralice. Usporedba sa hokejom i adekvatnom hokejaškom opremom.



Image and video hosting by TinyPic
Kongresna dvorana

- 01:41 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Siječanj 2012 (2)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

AP_UP inside

"Stay hungry, stay foolish."
Steve Jobs

"The question isn't who is going to let me; is who is going to stop me?"
Ayn Rand

"People create their own questions because they are afraid to look straight. All you have to do is look straight and see the road, and when you see it, don't sit looking at it- just walk!"
Ayn Rand



Free Web Site Counter
Free Web Site Counter
Counter