ponedjeljak, 21.11.2011.

FESTIVAL MALIH PLESNIH FORMI

Festival malih plesnih formi održao se po drugi puta ovaj vikend 19. i 20. studenog u Međunarodnom centru za usluge u kulturi - Scena Travno. Organiziran je uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i šport, Odjela za kulturno-umjetnički amaterizam.
Organizacija ovog festivala pripada udruzi Ples i dijete- daCI Hrvatska koja je osnovana 2006. godine kao ogranak međunarodne neprofitne organizacije daCI osnovane s ciljem promicanja rasta i razvoja plesa za djecu i mlade u svim zemljama svijeta. DaCI je postala 1980. godine autonomnim ogrankom krovne svjetske organizacije za ples (CID) pri UNESCU. Osnovana ideja vodilja ovih projekata kao i same organizacije je činjenica da svako mlado biće ima pravo na kreativni izraz pokretom i plesom, bez obzira na ranu, vjersku, spolnu, etničku, nacionalnu ili socijalnu pripadnosti.

Image and video hosting by TinyPic


Volonterka Natalija Krakić

Šarolik plesni festival malih plesnih formi pokazao se kao idealna platforma svim amaterima na podrčju grada Zagreba da pokažu svoj rad publici kao i komisiji.




Škola Suvremenog plesa Ane Maletić

Festival je ponudio tri predstave u kojima su se predstavili: Ansambl suvremenog plesa "VEM" sa koreografijom "Morska kraljica" koreografkinje Sanje Hrgetić, CODA sa koreografijom "Plamičak" koreografkinje Jasminke Neufeld Imrović, Plesni studio "Liberdance" sa "All work and no play" koreografkinje Ane Mrak, Kelkope sa "Me, myself and I" koreografkinje Tamare Savićević, Megablast sa "Trčanje" koreografa: Ane Vesel Križaj, Siniše Križaja i Gordana Križaja, Plesna skupina Or haŠemeš- Sjaj sunca sa "U početku kada je duh B..žji lebdio nad vodama" koreografkinje Nede Wiesler, Divertimento- Studio povijesnog plesa sa "Ballo- balletto suites" koreografkinje Vlaste Rittig, Pinokio klub za djecu i mladež sa "East side story" koreografkinje Morane Paškiević, Plesni centar Tala sa "Tečajem kouminikacije" koreografkinje Adrijane Barbarić Pevek te Pomladak Studija za suvremene ples sa "Zajedno ili u ovom trenutku" koreografkinje Ane Kreitmeyer. Gostujući nastup također je imala Škola suvremenog plesa Ane Maletić sa koreografijom "Putovanje" koreografikinje Ire Bičanić.


Divertimento- studio povijesnog plesa


Ansambl suvremenog plesa VEM


Plesni centar Tala

Image and video hosting by TinyPic
Ansambl suvremenog plesa VEM

Image and video hosting by TinyPic
Plesni klub Megablast

Vikend na sceni Travno prošao je odlično zaslugama plesača, koreografa, publike, volontera, komisije, organizatorica. Ovakvih bi manifestacija trebalo biti više kako bi djeca i mladi imali šansu pokazati svoj plesni izričaj. Različiti uzrasti, stilovi plesa i glazbe, opušteni ugođaj doprinijeli su ovome događaju.

Image and video hosting by TinyPic
Pomladak studija za suvremeni ples

- 10:45 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Siječanj 2012 (2)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

AP_UP inside

"Stay hungry, stay foolish."
Steve Jobs

"The question isn't who is going to let me; is who is going to stop me?"
Ayn Rand

"People create their own questions because they are afraid to look straight. All you have to do is look straight and see the road, and when you see it, don't sit looking at it- just walk!"
Ayn Rand



Free Web Site Counter
Free Web Site Counter
Counter