četvrtak, 15.12.2011.

Dunavski blues

Kino Europa ugostila je zanimljivu promociju knjige "Dunavski blues" - Čamcem od Zagreba do Crnog mora. Nije bilo zakinutih ljubitelja putopisa 13. prosinca nakon razgovora sa autorom Hrvojem Ivančićem. Dapače, dvorana Europe bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Promociji su prisustvovali Miro Aščić, Hrvoje Šalković poznati putopisci te kao zamjena voditeljici Neveni Rendeli uskočila je novinarka rubrike putopisa HRT-ove emisije "Dobro jutro Hrvatska".

Image and video hosting by TinyPic
"Dunavski blues"

U bespuću publicistika ovaj putopis našao je svijetlo dana te prikazao inovativno putovanje. Komentar autora da mu je ovo najsretniji dan i da bi poslije ovoga mogao umrijet dao je dodatnu pozitivnu vibru već rasplamsanoj atmosferi dvorane.
Proces pisanja knjige trajao je pet godina. U tom kreativnom odmaku Ivančića je tjerao osjećaj slobode. "Sve što imate je jedan mali ruksak, nožić i..." u smijehu je izjavio Ivančić.
Autor voli putovati kako bi se riješio utega svakidašnjice te ne bira načine putovanja. Udobnost tj. komfort nisu bitni.

Image and video hosting by TinyPic
Rasprava promocije

Glavni protagonist uz Ivančića je njegov najbolji prijatelj Tito s kojim je sve proživio zajedno. Njihov odnos uspoređuje sa inicijacijom. Noćima zajedno spavaju na čamcu te se svakih dva sata izmjenjuju u straži. Surovo gerilsko putovanje koje mijenja percepciju autora te njegovo gledište na svijet.

"Život je ultra kratak i meni su ludi ljudi koji ne ostvaruju svoje želje i snove" rekao je ozbiljnog izraza lica Ivančić te se kroz šalu osvrnuo na kupnju čamca za ovo putovanje. Naime, osvojenih 500 kuna iz casina uložio je u čamac koji mu je doslovno promijenio život.

Image and video hosting by TinyPic
Hrvoje Ivančić potpisuje knjige

Ludom Zagorcu kakvim ga je nazvao Šalković likovi su izbrušeni, putopis je pametan, edukativan i nadasve duhovit.
Početak knjige je zanimljiv: "Čudan je taj život. Život koji nastaje spajanjem spermija i jajne stanice!" On je urbani mladi novi, pisac, nije pretenciozan, već je pitak i ima fin pristup čitatelju.
Savom do Dunava pa sve do Crnog mora daje prizvuk starom vremenu. Nema interneta i "pametno" opremljenih mobitela sve što ima je ta rijeka i avantura koju mu pruža.
Blues je osjećaj koji proizlazi zato se tako i knjiga zove.


Bend "Šta ima?" koji je melodičnim zvukom zabavio sve uzvanike nakon promocije knjige



- 10:39 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Siječanj 2012 (2)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

AP_UP inside

"Stay hungry, stay foolish."
Steve Jobs

"The question isn't who is going to let me; is who is going to stop me?"
Ayn Rand

"People create their own questions because they are afraid to look straight. All you have to do is look straight and see the road, and when you see it, don't sit looking at it- just walk!"
Ayn Rand



Free Web Site Counter
Free Web Site Counter
Counter